Agenda 

Dinsdag 18 t/m zaterdag 22 september: Gelegenheid om de NOOM-stand op de 50PlusBeurs te bezoeken (Jaarbeurs Utrecht)

           >>   Zaterdag 22 september:

           10.30-12.30 uur: NOOM-dag 2018 voor vrijwilligers en professionals
           van samenwerkende organisaties (Croesezaal).  
           Aanmelden vóór 7 september via lameiro@netwerknoom.nl /
           vreeswijkmanusiwa@netwerknoom.nl

           14.30-16.00 uur: Cultureel programma
           met optredens van Surinaamse, Caribische, Kaapverdische en
           Chinese zang- en muziekgroepen en presentatie van de bundel
           '100% leven. Levenslessen van honderdplussers' verzameld door
            Yvonne Witter (MAX-podium - presentatie Rocky Tuhuteru).

         
             (foto's: culturele optredens viering 10 Jaar NOOM, 23 september 2017)
 

> Dinsdag 9 oktober, 17.00-21.00 uur: Samenredzaam in Amsterdam. Ervaringen van oudere migranten met de WMO. Zorg Verandert-brede dialoog bijeenkomst met politici, professionals, belangenbehartigers en (vertegenwoordigers van) oudere migranten. 

> Woensdag 10 oktober, 17.00-21.00 uur: Samenredzaam in Den Haag. Ervaringen van oudere migranten met de WMO. Zorg Verandert-brede dialoog bijeenkomst met politici, professionals, belangenbehartigers en (vertegenwoordigers van) oudere migranten. 

> Maandag 15 oktober, 13.30 - 17.00 uur in Rotterdam: Slotbijeenkomst Zorg Verandert.  

In december loopt het programma Zorg Verandert ten einde. Sinds 2015 hebben vele NOOM-vrijwilligers informatieve en gespreksbijeenkomsten georganiseerd voor migrantenouderen en – mantelzorgers. Er is een ongelooflijke prestatie geleverd! Graag willen wij als NOOM het traject Zorg Verandert afsluiten met iedereen die betrokken is geweest.

Tijdens deze bijeenkomst geven we een overzicht van de signalen die we hebben opgehaald. We kijken we terug op de opbrengsten en resultaten van Zorg Verandert voor de oudere migranten en hun organisaties. Ook gaan we in gesprek over mogelijke vervolgactiviteiten.

 

>> Tijdig spreken over het levenseinde 
In het kader van de Coalitie van Betekenis tot het Einde is het NOOM gestart met een driejarig project om ook in de kring van migrantenouderen het gesprek aan te gaan over de zaken die ons bezighouden rond het levenseinde. Dat is geen eenvoudige opgave. Niemand wil daar zomaar even over praten. Dat vraagt aandacht, en een goede aansluiting bij de belevingswereld van de ouderen. Inmiddels hebben 22 vrijwilligers uit verschillende gemeenschappen een tweedaagse training gevolgd.

Wilt u een gespreksbijeenkomst boeken voor uw organisatie? Er is een beperkte tegemoetkoming mogelijk voor de kosten die u maakt. Voor meer informatie en aanmelding: 

Lucía Lameiro García, coördinator van het NOOM, Email: lameiro@netwerknoom.nl, M: 06-20966432.